Logotyp
Logotyp
Sök

Grovsophämtning

Grovsophämtning

Grovsopor är stora saker som du varken kan eller får lägga i sopkärlet. Om du inte kan köra själv så hämtar vi dina grovsopor alla månader om året, utom i augusti och vi tar med 4 föremål/kollin per tillfälle. Hämtningen av de allra flesta grovsopor ingår i ditt abonnemang, däremot så tar vi ut en avgift för riktigt stora föremål som exemeplvis värmepannor och dylikt.

Det finns tre olika sätt att göra sig av med grovsopor:

Hämtning av grovsopor utförs följande veckor 2023:
V2, V6, V10, V14, V19, V24, V27, V36, V40, V45,och V49

Vi hämtar grovsopor efter beställning alla månader om året, utom i augusti. När du beställt hämtning av grovsopor så ställer du föremålen vid den plats där din normalt slänger dina hushållssopor, det vill säga där dina sopkärl står. Vi hämtar aldrig saker inne på gårdar eller tomter. Grovsophämtning ingår i hämtningsavgiften för sophämtning. Kom ihåg att du måste beställa hämtning senaste torsdagen veckan innan. Om fredag är en röd dag ber vi er kontakta Kundservice för mer information om när nästa grovsophämtning sker. 

De grovsopor som vi kan hämta är exempelvis utslitna möbler, cyklar, sparkar, leksaker, skidor, barnvagnar, madrasser, spisar, tvättmaskiner, diskmaskiner, TV, datorer och liknande.

Byggavfall ingår inte i grovsophämtning. Byggavfall avser exempelvis element, garderober och virke samt farligt avfall, järnskrot och bildelar. Stora föremål som värmepannor och dylikt kan vi däremot hämta mot en avgift. Kontakta Kundservice för mer information om avgifter.

Om du själv kör grovavfall till Åkerslunds återvinningscentral, kan du kostnadsfritt lämna det där. Då kan du även lämna byggavfall, järnskrot, trädgårdsavfall och liknande som inte omfattas av grovsophämtningen vid fastighet.

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se