Logotyp
Logotyp
Sök

Boende i lägenhet

Vi ansvarar givetvis för att ta hand om hushållsavfallet även för dig som bor i lägenhet. Här finns dock en till aktör med i kedjan från ditt hushåll till avfallshantering att ta hänsyn till - nämligen din hyresvärd.

Sophämtning

Det är din hyresvärd som bestämmer vilka regler som gäller vid din sophämtningsplats eller i ditt soprum. Kontakta din hyresvärd om du har synpunkter på ditt soprum eller din sophämtningsplats. Här hittar du mer information om Sophämtning.

Matavfallsinsamling

Vi samlar in matavfall från hushållen i Ljusdals kommun. Matavfallet ska bli biogas och biogödsel, vilket är ett sätt för oss att ta vara på energin och bidra till en grönare miljö. Kontakta din hyresvärd om du har synpunkter och frågor om matavfallsinsamlingen i den fastighet där du bor. Här hittar du mer information om Matavfallsinsamling.

Återvinningsstationer

Från och med 1 januari 2024 övergår ansvaret för landets återvinningsstationer till kommunerna och dess avfallsbolag.

På samtliga återvinningsstationer finns behållare för ofärgat och färgat glas, pappersförpackningar och returpapper, förpackningar av metall, hårda och mjuka plastförpackningar samt småbatterier. Klicka på "Felanmälan" om du upplever att det är några problem vid din återvinningsstation.

Du som hyr din bostad slänger dina förpackningar på valfri återvinningsstation. Vissa fastighetsägare erbjuder sina hyresgäster förpackningsinsamling i anslutning till ordinarie sophämtningsplats eller soprum. Vad som gäller i den fastighet som du bor i kan du fråga din hyresvärd om. Här hittar du mer information om Återvinningsstationer.

Grovsophämtning

Du som hyr din bostad kan också beställa grovsophämtning. Tänk på att ställa grovosopor så att de inte står i vägen och hindrar den vanliga sophämtningen. Här hittar du mer information om Grovsophämtning.

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se