Logotyp
Logotyp
Sök

Fortsatta arbeten vid vattenläckan i Ljusdal

[Åtgärdat] Arbetet vid vattenläckan i centrala Ljusdal kommer att fortsätta på måndag 1 februari.

Uppdatering 1/2 14:15

Vattenläckan på Bjuråkersvägen är nu åtgärdad och vattnet är påsläppt till alla kunder igen. Efter ett avbrott kan missfärgat och skummande vatten uppstå. Spola då kraftigt i samtliga kranar till dess att missfärgningen försvunnit.

---

Uppdatering 1/2 11:15

Arbetet med att åtgärda läckan fortgår och vi har under reparationen blivit tvugna att bryta vattenleveransen till vissa fastigheter i närområdet. Dricksvattenvagnen är utkörd och står på parkeringen i korsningen Bjuråkersvägen/Hotellgatan (mitt emot Hotellgatan 6).

---

Det omfattande arbete som utförts vid vattenläckan i centrala Ljusdal har tyvärr inte gett önskad effekt. Den ledning som läckan uppstod på fortsätter trots de reparationsarbeten som genomförts att läcka. Detta kan till exempel bero på att ledningen förskjutits i samband med att läckan uppstått eller att ytbeläggningen är för skrovlig för att lagningen ska sluta helt tätt.

Vi kommer därför att behöva göra nya avbrott i dricksvattenleveransen till det berörda området under måndag 1 februari. Vi kommer under morgonen på måndag 1 februari köra ut en dricksvattenvagn till parkeringen vid våra gamla lokaler på Hotellgatan 6.

När vi startar reparationsarbetet och hur lång tid det kommer att ta är just nu okänt men vi återkommer med mer information om detta under morgondagen.


Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se