Logotyp
Logotyp
Sök

Vattenläcka i Ljusdal

[Åtgärdat] Vi har en vattenläcka i centrala Ljusdal vid korsningen Hotellgatan och Bjuråkersvägen

Uppdatering 27 januari kl 07:04

Sent inatt, vid 03-tiden, blev vattenläckan i centrala Ljusdal åtgärdad. Vi har sedan dess öppnat upp de ventiler som stängdes i området och för ungefär en halvtimme sedan är leveransen av dricksvatten igång igen.

Efter ett reparationsarbete i ledningsnätet kan missfärgat och skummande vatten förekomma. Detta åtgärdar du genom att spola kraftigt i samtliga kranar samtidigt till dess att missfärgningen är borta.

---

Uppdatering 23:23

Den läckande ledningen är nu frilagd, men vi har fortsatt problem med att de avstängningar vi gjort i området inte ger maximal önskad effekt. Enkelt förklarat så innebär det att trots att vattnet är avstängt så fortsätter det att flöda vatten i ledningen vilket försvårar reparationsarbetet nämnvärt.

Vår personal på plats gör allt som står i deras makt för att åtgärda läckan så snabbt som möjligt, men pga de svårigheter de står inför så kan vi tyvärr inte ge någon beräknad tid för när läckan är åtgärdad och dricksvattenleveransen tillbaka till de berörda fastigheterna.

---

Uppdatering 21:03

Arbetet med att reparera vattenläckan i centrala Ljusdal drar ut på tiden och som det ser ut just nu så kommer kvällen tyvärr att övergå till natt innan den kommer att vara reparerad och de berörda fastigheterna fått tillbaka dricksvattnet.

Vi har för avsikt att uppdatera vår information om läckan vid 23-tiden igen då vi hoppas kunna ge en mer precis tidsuppskattning på hur lång tid det är kvar av reparationsarbetet.

---

Uppdatering 17:23

Vi har nu fått stopp på flödet i den läckande vattenledningen. Detta innebär att vi nu kommer börja frilägga ledningen för att sedan reparera den. Detta arbete förväntar vi oss kommer pågå åtminstone ett par timmar, kanske mer.

Vi uppdaterar detta inlägg så fort vi har mer information att delge

---

Uppdatering 15:08

Arbetet med att reparera vattenläckan drar tyvärr ut på tiden då det är problematiskt att stoppa flödet av vatten i den skadade vattenledningen. Vi håller därför på att stänga fler ventiler i vattenledningsnätet i det berörda området vilket i sin tur gör att fler fastigheter berörs av läckan.

Vi har sedan 14-tiden en "vattenvagn" utställd (se kartan nedan) där du som är berörd av vattenläckan kan hämta dricksvatten.

---

Uppdatering 11:54

Vi har nu börjat ställa i ordning vår "vattenvagn" med dricksvatten och kommer att köra ut den till parkeringen mittemot våra gamla lokaler på Hotellgatan 6.
Vi beräknar att vagnen kommer att vara på plats ungefär vid klockan 14:00.

---

Uppdatering 11:08

Vi behöver utöka avstängningen av dricksvatten i området från Cooprondellen upp mot Ringvägen. Ett tiotal fastigheter kommer att beröras av avstängningen.


---

Uppdatering 09:54
Reparationsarbetet av vattenläckan har påbörjats och vi kommer inom kort att börja gräva fram den läckande ledningen.
Under reparationsarbetet kommer vattenleveransen till några fastigheter i närområdet att behöva stängas av.

---

Vi har personal är på plats och kommer inom kort påbörja reparationsarbetet.
Under reparationsarbetet så kan vi bli tvungna att stänga av vattenleveransen.
Det kommer även vara begränsad framkomlighet i området under reparationsarbetet.
Vi uppdaterar texten så fort vi vet mer.



Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se