Logotyp
Logotyp
Sök

Ekonomiansvarig

Sista ansökningsdag: 2023-03-31, löpande urval

Nu finns chansen för dig som vill arbeta med planering, utveckling och ledning av ekonomifunktionens arbete i en kommunal energikoncern.

Arbetsbeskrivning
Trivs du när du får kombinera operativt ekonomiskt arbete med strategiska frågor? Gillar du att ha mycket att säga till om när det gäller hur arbetet ska organiseras, utföras och levereras?

Du planerar och fördelar det ekonomiska arbetet och ser till att redovisningen följer lagar och regler samt upprättar koncerninterna riktlinjer. Du ansvarar för budget- och prognosarbetet samt för uppföljning och analys. Du är den som vägleder övriga ekonomer i arbetet och ni stöttar tillsammans verksamheterna och verksamhetsledningen. Du är även den som presenterar och föredrar ekonomisk information för ledning och styrelse.

Ljusdal Energi är en kommunägd koncern med sju olika bolag. Vi driver och utvecklar Ljusdals kommuns infrastruktur för el, vatten, avlopp, värme, bredband och återvinning. Genom närhet till våra kunder och ett stort lokalt engagemang bidrar vi till livet och näringslivet i Ljusdals kommun.

Hos oss kommer du att ingå i den administrativa enheten på 10 personer där HR, ekonomi, fakturering samt informationshantering ingår med administrativ chef som personal- och verksamhetsansvarig.

Kvalifikationer
Du har flerårig och bred erfarenhet av rollen som kvalificerad eller ledande ekonom. Du har relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.

Det är viktigt att du är prestigelös och trivs med att variera mellan uppgifter som operativt redovisningsarbete, övergripande ekonomifrågor samt affärsuppföljning och rapportering.

Du har ett strukturerat arbetssätt och är en lösningsorienterad person som naturligt bidrar till ordning och reda samt för saker framåt. Det är också viktigt att du har ett positiv synsätt och gillar att utveckla och hitta förbättringsåtgärder i det dagliga arbetet.

För att lyckas i rollen hos oss behöver du ha lätt för att samarbeta med andra. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av energibranschen.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt.
Ansökan skickas in på jobb@ljusdalenergi.se

Kontaktuppgifter
Vid frågor är du välkommen att kontakta
Anders Hedlund tel. 0651-760 750
anders.hedlund@ljusdalenergi.se

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se