Logotyp
Logotyp
Sök

HR-specialist

Sista ansökningsdag 2023-05-31

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har en bred kompetens inom HR och har erfarenhet av att arbeta med samtliga personalfrågor samt har en vilja att arbeta både operativt och strategiskt.

I rollen som HR-specialist så samordnar du HR-arbetet och bevakar HR-frågor i nära samarbete med ledningen och med verksamhetens behov i fokus. Du står för den arbetsrättsliga expertisen och ger stöd till chefer i att hantera HR-frågor. Du bemästrar och skapar effektiva processer och rutiner som rör anställning, löneöversyn, kompetensförsörjning, MBL och arbetsmiljöarbete. Du är arbetsgivarrepresentant vid fackliga förhandlingar.

Som HR-specialist tillhör du avdelningen för Administration och rapporterar närmast till administrativ chef. Till stöd i ditt arbete har du Flex HRM, AFA:s incidentrapportering IA.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom personalområdet eller likvärdig högskoleexamen samt minst 5 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Du tolkar och omsätter arbetsrätt i praktiken, sköter förhandlingar och har dokumenterade kunskaper i arbetsrätt. Du har förmågan att skapa ett förtroendefullt samarbetsklimat inom organisationen med chefer, fackliga organisationer och medarbetare. Du trivs med att arbeta mot uppsatta mål och du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Som person är du strukturerad, prestigelös och lösningsorienterad, du är självgående och tar stort ansvar för att själv strukturera din dag.

Vi kommer att lägga stor vikt vid balansen mellan färdighet och erfarenhet samt personlig lämplighet. Slutkandidater kommer att få genomgå personlighetstest och bakgrundskontroll.

Ansvarsområden

  • Bemanning
  • Stöd i Rekrytering
  • Planering av introduktion för nyanställda
  • Planering av kompetensutveckling och kompetensförsörjning
  • Framtagning av underlag inför förhandlingar
  • Delta i eller representera arbetsgivaren vid förhandlingar
  • Rådgivning och stöd i sjuk- och hälsofrågor i samarbete med företagshälsovården.
  • Administrativa uppgifter som statistik och analyser inom HR-området.
  • On boarding och off boarding

Om Ljusdal Energi

Ljusdal Energi är en kommunägd koncern med sju olika bolag.

Vi utvecklar och driver Ljusdals Kommuns infrastruktur för el, vatten och avlopp, värme, bredband och återvinning. Genom närhet till våra kunder och ett stort lokalt engagemang bidrar vi till livet och näringslivet i Ljusdals kommun.

Ansökan

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt.
Ansökan skickas in på jobb@ljusdalenergi.se

Kontaktuppgifter
Vid frågor är du välkommen att kontakta:

Anders Hedlund tel. 0651-760 750
anders.hedlund@ljusdalenergi.seLjusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se