Logotyp
Logotyp
Sök

Ekonomiansvarig

Sista ansökningsdag: Löpande urval

Nu finns chansen för dig som vill arbeta med kvalificerad redovisning och planera ekonomifunktionens arbete i en bolagskoncern.

Ljusdal Energi är en kommunägd koncern med sju olika bolag. Vi utvecklar och driver Ljusdals kommuns infrastruktur för el, vatten och avlopp, värme, bredband och återvinning. Genom närhet till våra kunder och ett stort lokalt engagemang bidrar vi till livet och näringslivet i Ljusdals kommun.

Arbetsbeskrivning

Nu finns chansen för dig som vill arbeta med kvalificerad redovisning och planera ekonomifunktionens arbete i en bolagskoncern. Trivs du när du får kombinera operativt ekonomiskt arbete med strategiska frågor? Gillar du att ha mycket att säga till om när det gäller hur arbetet ska organiseras, utföras och levereras? Har du spetskompetens inom redovisning? Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan redan idag!

Du är ansvarig för planering och fördelning av det ekonomiska arbetet och ser till att redovisningen följer lagar och regler samt upprättar koncerninterna riktlinjer. Du är ledande i att göra bokslut och årsredovisningar och har ett stort ansvar i budget- och prognosarbetet där du även bidrar med uppföljning och analys. Du är den som vägleder övriga ekonomer i redovisningsfrågor och hur ni tillsammans stöttar verksamheterna och verksamhetsledningen. Du är även den som presenterar och föredrar ekonomisk information för ledning och styrelse.

Ljusdal Energi är en kommunägd koncern som består av sju bolag. Hos oss kommer du att ingå i den administrativa enheten på 10 personer där HR, ekonomi, fakturering samt informationshantering ingår med administrativ chef som personal- och verksamhetsansvarig.

Kvalifikationer

Du har flerårig och bred erfarenhet av rollen som kvalificerad eller ledande ekonom. Du har relevant utbildning på högskolenivå samt dokumenterat goda redovisningskunskaper.

Det är viktigt att du är prestigelös och trivs med att variera mellan uppgifter som operativt redovisningsarbete, övergripande ekonomifrågor samt affärsuppföljning och rapportering.

Du har ett strukturerat arbetssätt och är en lösningsorienterad person som naturligt bidrar till ordning och reda samt för saker framåt. Det är också viktigt att du har ett positiv synsätt och gillar att utveckla och hitta förbättringsåtgärder i det dagliga arbetet.

För att lyckas i rollen hos oss har du lätt för att samarbeta med andra, har en god självinsikt och en positiv grundsyn. Det är en fördel om du även har tidigare erfarenhet av energibranschen.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansvarsområde

I rollen ingår:
Budget och prognos
Projekt- och anläggningsredovisning
Skatte- och avgiftsfrågor (byggföretag, omvänd skattskyldighet)
Årsredovisning och koncernredovisning (K3)
Uppföljning och analys
Rapportering till ledning och styrelse

Vi använder Å-data ekonomisystem, Business For Utilities Suite affärssystem (BFUS), Wolters Kluwer bokslutsprogram, Flex HRM löne- och personalsystem.

Ansökan

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt. Ansökan görs via Jefferson Wells hemsida.

Kontaktuppgifter

I den här rekryteringen samarbetar Ljusdal Energi med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mats Andersson, mats.andersson@jeffersonwells.se

Vi ser fram emot att höra från dig!

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se