Logotyp
Logotyp
Sök

Informationssäkerhetsstrateg

Sista ansökningsdag 2022-01-13

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla vårt informationssäkerhetsarbete? Har du erfarenhet av arbete i en liknande roll? Brinner du för att arbeta självständigt och lösningsfokuserat mot uppsatta mål?

Då kanske du är vår nya Informationssäkerhetsstrateg? Välkommen med din ansökan!

Ansvarsområden

Som informationssäkerhetsstrateg ansvarar du för att utveckla och samordna det strategiska och systematiska informationssäkerhets- och dataskyddsarbetet för hela Ljusdal Energi.
Du arbetar på en övergripande strategisk nivå med många olika frågeställningar likväl som du ibland arbetar operativt ute i verksamheten när det behövs. Du arbetar kontinuerlig med uppföljningar då det är en viktig del i arbetet. Genom ditt arbete säkerställs att företaget lever upp till ISO 27001, NIS och GDPR.

I rollen ingår även att:

  • Utveckla metodstöd, utbildningar och verktygsstöd och utforma och vidareutveckla ramverk och styrdokument med informationssäkerhet i fokus.
  • Att säkerställa att kännedom och kunskap finns ute i verksamheterna för att kunna leda och utveckla den interna efterlevnaden.
  • Ha en kontinuerlig dialog och bidra till ökad riskmedvetenhet och identifiering av sårbarheter samt tillsammans med verksamheterna kravställa IT-lösningar för att skydda system och tillgångar från både interna och externa hot.
  • Vara ett kunskapsstöd inom koncernen gällande dataskyddsförordningen och informationssäkerhet samt stötta vid riskanalyser och informationsklassningar.
  • Omvärldsbevakning och nätverkande med andra rörande säkerhetsfrågor.
  • Utreda misstänkt dataintrång.

Arbetstider

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid

Kvalifikationer

Du har en högskole-/universitetsutbildning gärna inom informationssäkerhet eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Det är önskvärt att du har minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom strategiskt säkerhetsarbete. Rollen kräver att du behärskar svenska i tal och skrift och att du har B-körkort.

Har du vana av att både arbeta och leda i projektform är det något vi ser som meriterande.

Som person har du förmåga att strukturera, planera och ta ansvar för att uppgifter genomförs och förverkligas. Du är van att arbeta självständigt och lösningsfokuserat och du och har lätt för att samarbeta med andra intressenter såväl internt som externt. Du stödjer verksamheterna i deras uppdrag och sammankallar till arbets- och informationsmöten där du anpassar och förmedlar budskapet utifrån mottagarens förutsättningar för att på så sätt leda oss alla i rätt riktning.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan

Senast 2022-01-13, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Ansök via Randstads webbsida.

För information:

Gustaf Sjögren, Rekryteringskonsult, gustaf.sjogren@randstad.se

Om Ljusdal Energi

Ljusdal Energi är en kommunägd koncern med sju olika bolag.

På ett effektivt och hållbart sätt arbetar vi nära våra kunder med leverans av el, vatten och avlopp, värme, bredband och insamling av avfall.

Vårt mål är att vi ska vara drivande i utvecklingen av Ljusdals kommun, bidra till en god livsmiljö och framstå som det lokala, självklara alternativet.

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se