Logotyp
Logotyp
Sök

Ekonom

Sista ansökningsdag: 13 december 2019

Vi söker nu en ekonom som vill vara med och utveckla Ljusdal Energi.

Du är en erfaren och självständig ekonom, van att arbeta i förändring och utrustad med ett starkt driv att utveckla verksamheten. Vi erbjuder dig ett intressant och utmanande arbete i expansiv miljö.

Om oss
Ljusdal Energi är en kommunalägd koncern med hundratalet medarbetare som med hög kompetens ansvarar för elhandel, elproduktion, elnät, vatten, renhållning, bredband och fjärrvärme.

Vi arbetar med att leverera vatten, avlopp, värme, el och stadsnät till våra kunder genom ständig utveckling, drift och underhåll med beredskap att utföra våra tjänster under dygnets alla timmar.

Vårt mål är att vi ska vara drivande i utvecklingen av Ljusdals kommun, bidra till en god livsmiljö och framstå som det lokala, självklara valet.

Om jobbet
Vi söker dig erfarna ekonom som vill arbeta med redovisningen för våra sju bolag inom Ljusdal Energikoncern.

Du ingår i avdelningen Verksamhetsstöd som består av totalt 18 personer. I Verksamhetsstöd ingår HR, ekonomi, fakturering, administration och kundservice.

Du upprättar budget, prognoser, period- och årsbokslut samt löpande redovisning och ekonomiska uppföljningar. Leverantörsreskontra och löpande bokföring är en daglig del av arbetet. Du stöttar verksamheten med uppföljning, analyser och rapportering. Du kommer även att sköta moms- och skatteredovisning samt statistik till branschorganisationer.

Ditt arbete innefattar vidare att tillsammans med dina kollegor förbättra ekonomiska processer och rutiner samt verka för att ekonomiska regelverk efterlevs.

I arbetet kan även kundreskontra och löneadministration ingå. Kunskap i lagervärdering, koncernredovisning och inkomstdeklaration är meriterande.

Om dig
Du är självständig och trygg i ekonomrollen. Det är av vikt att du är noggrann, strukturerad, ansvarstagande och initiativrik. För att lyckas och trivas i rollen med många kontaktytor krävs det att du är serviceinriktad, pedagogisk och ser möjligheter till utveckling av metoder.

Du trivs med att arbeta i team för att tillsammans med andra leverera högsta kvalitet. Du har en högskoleutbildning inom ekonomi samt god erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete eller likvärdigt.
Då du kommer att arbeta i flera olika system krävs en god IT- kompetens. Arbetet förutsätter även goda kunskaper i Excel.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten kontakta Elisabeth Fransson, Driftchef Verksamhetsstöd på tel. 076-133 15 34.

Ansökan med CV och personligt brev märkt ”Ekonom” via mail till: jobb@ljusdalenergi.se senast den 13 december.

Urvalet görs löpande så skicka in din ansökan omgående. Tjänsten tillsätts så snart som möjligt efter överenskommelse. Välkommen till ett härligt gäng och en trevlig arbetsplats!

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se