Logotyp
Logotyp
Sök

Ledningsnätschef

Sista ansökningsdag: 11 augusti 2019

Vi söker nu en kvalificerad chef till Ledningsnät som vill vara med och utveckla Ljusdal Energi.

Du är en erfaren chef med utmärkta ledaregenskaper, van att leda i förändring och utrustad med ett starkt driv att utveckla medarbetare och verksamhet. Vi erbjuder dig ett intressant och utmanande arbete i expansiv miljö.

Om företaget
Ljusdal Energi är en kommunalägd koncern med hundratalet medarbetare som med hög kompetens ansvarar för elhandel, elproduktion, elnät, vatten, renhållning, bredband och fjärrvärme. Inom ledningsnät arbetar vi med att säkra leveranser av vatten, avlopp, värme, el och optofiber till våra kunder genom ständig utveckling, drift och underhåll med beredskap att utföra våra tjänster under dygnets alla timmar. Ledningsnät har en betydande roll i kommunens arbete med att forma ett hållbart samhälle och erbjuda god service till medborgarna.

Vi står inför flera projekt som till exempel att utveckla elnätet för framtidens hållbara energikonsumtion, reinvesteringar i VA-nät, förtätning av fiber- och fjärrvärmenät samt införa ett modernt system för avfallshantering. Samhällsnyttan, framtidens utmaningar och byggandet av ett hållbart Ljusdal ger stor tillfredsställelse i vårt arbete. Vi vet att vi gör skillnad, nu och för framtiden.


Om rollen
Som ledningsnätschef har du ett helhetsansvar för en rationell drift-, underhålls-, och förnyelseverksamhet av samtliga ledningsnät genom rätt mix av arbete utfört med eget arbetslag och arbete utfört av externa entreprenörer.

I detta ingår bland annat upphandlingar, personalansvar, arbetsmiljö- och beredskapsfrågor.
Du arbetar löpande med uppföljning, analys, målstyrning, långsiktig planering och utveckling av den egna enheten samtidigt som du medverkar i den dagliga driften med akuta händelser.

Det är viktigt att du har förmågan att hela tiden anpassa och utveckla planeringen för verksamheten så resurserna används på bästa sätt. I din roll som ledare och coach ska du samla och entusiasmera dina medarbetare, att du leder genom att utveckla andra tar vi som en självklarhet.

För att lyckas i rollen behövs ett tydligt och tryggt ledarskap och att du tillsammans med dina medarbetare skapar en gemensam målbild. Du är bra på att formulera uppdrag, skapa strukturer och hållbara arbetssätt.

Eftersom mycket av vårt arbete utgår från våra kunder är servicetänket avgörande och det är viktigt att vilja och kunna kommunicera både externt och internt.

Om dig
Vi söker en prestigelös och trygg ledare som trivs med att delegera och gillar att se sina medarbetare växa. Du är coachande och fördelar ansvar så att medarbetarna kan verka självständigt. Du kommunicerar och pekar ut mål och riktning med en naturlig pondus och får med dig människor på ett entusiasmerande sätt.

Du har en högskoleutbildning med teknisk inriktning, eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt minst 5 års erfarenhet i en ledande befattning. Vi gissar att du kommer från ett entreprenörsföretag eller större byggföretag och är van att analysera detaljfrågor och placera dem i ett helhetsperspektiv samtidigt som du hanterar flera olika parallella projekt.

Du identifierar kontinuerligt nya möjligheter till förbättringar och fokuserar på optimering av arbetsprocesser och verksamhet. Att du har förståelse för byggprocessens alla delar och skeenden är en självklarhet. Som person är du driftig och uthållig och ser till att beslut verkställs, du har förmåga att åstadkomma resultat samtidigt som du gillar att analysera, planera, följa upp och förbättra verksamheten.

Dina ledaregenskaper och personliga lämplighet kommer att väga tungt i denna rekrytering.

Du rapporterar direkt till VD med placering i Ljusdal.
Körkort är ett krav för tjänsten då dagliga resor på orten förekommer.

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du: Towe Lööv, HR-konsult 070-190 32 94

Ansökan märkt ”Ledningsnätschef” med CV och personligt brev senast den 11 augusti via mail till jobb@ljusdalenergi.se

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se