Logotyp
Logotyp
Sök

Besiktning av elnätet med helikopter

Ljusdal Elnät AB besiktar sina högspänningslinjer med hjälp av helikopter med början måndagen den 20 maj. Besiktningen görs för att förebygga eventuella störningar, vilket ger en ökad driftsäkerhet och minskar risken för elavbrott.

Besiktningen är en viktig del i Ljusdal Elnäts arbete för att underhålla och förbättra elnätet i området. Från helikoptern får man en oslagbar överblick och kan upptäcka fel och brister hos de luftburna högspänningsledningarna som annars hade varit svåra att se. Besiktningen är också ett viktigt underlag för att se var vi behöver röja och ta ned träd i ledningsgatorna. På så sätt minimeras risken för att träd faller ner över ledningar i samband med till exempel hård vind eller tungt snöfall.

Tidvis flyger helikoptern väldigt lågt för att kunna inspektera ledningarna på nära håll och Ljusdal Elnät informerar därför i förhand.

Besiktningen görs dagtid och beräknas börja måndagen den 20 maj. Vid behov kan fortsättning ske under tisdagen den 21 maj. Datumen är preliminära och kan ändras med anledning av väder, solljus och vind.

Vi flyger i den norra delen av vårt område mellan Tallåsen och Hennan.

· Tallåsen - Skansen - Hedsta - Letsbo - Oppli - Bäckan - Huskasnäs - Gåda
(Även sträckan mellan Letsbo och Letsberg)
· Hedsta - Störsbäcken - Backarvall - Morvallen - Stömmarn
· Tallåsen - Bäckebo - Sturms - Letsberg - Loster - Vattuvalla - Flottstan - Hennan
(Även sträckan mellan Sturms och Kurrbo och Lappmyran)
· Loster - Tranviken - Sandvik
· Hennan - Norr-Välje - Märlan - Hälsinge-Nybo - Hjärtvallen

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se