Logotyp
Logotyp
Sök

Ljusdal Energi tog emot diplom för arbete med fria fiskvägar

Måndagen den 4 juni tog Ljusdal Energi, som andra energibolag i Sverige, emot ett diplom av Älvräddarna för det arbete som gjorts, och kommer göras för att främja fria fiskvägar i Ljusdals kommun.


Arbetet med att skapa fria fiskvägar i kommunen är en del i det arbete som Ljusdal Energi bedriver för att värna om vår miljö, samt om våra barns och barnbarns framtida livsmiljö.

För tre år sedan inledde Ljusdal Energi ett lyckat samarbete med Ljusdals fiskevårdsområde. Vi har medverkat till en biotopåterställning i Väljeån för att ge Storsjöns storöringstam möjlighet till fortsatt lek. Från den fiskräknare som sedan sattes upp har bilder levererats som visat att arbetet gett resultat.

Vi är stolta över att Älvräddarna ser oss som ett energibolag som tänker på miljön, och ser fram emot att arbeta vidare i samråd med både dem och fiskevårdsföreningen.

Diplomet som Ljusdal Energi tagit emot delades ut i Bäckebo, där en helt ny fiskväg kommer att byggas för att skapa fria fiskvägar mellan Växnan och Letssjön.

Ljusdal Energi
Hotellgatan 6 D
827 32 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se