Logotyp
Logotyp
Sök

Vattenläcka, Tallåsen

[Åtgärdat] Vi har för närvarande en vattenläcka kring Östra Bölevägen i Tallåsen

Uppdatering 08:00

Sent inatt/tidigt imorse blev reparationsarbetet klart och vattnet påsläppt igen.

Efter en vattenläcka kan missfärgat och grumligt vatten uppstå. Spola kraftigt i samtliga kranar till dess att missfärgningen försvinner för att lösa detta.

 

 

Uppdatering 00:20
Grävarbetet vid läckan fortsätter men tjälen har varit besvärlig då den vid mätning var hela 150 centimeter djup på platsen. Arbetet kommer att fortgå under natten. Vårt mål och förhoppning är att vi ska ha lagat läckan tills imorgon bitti.

---

Uppdatering 21:30
Arbetet vid vattenläckan fortsätter. Grävarbetet har sedan en tid tillbaka påbörjats men vi har inte kunnat frilägga den läckande ledningen ännu då vi har fortsatt flöde i den. Vi jobbar för fullt för att åtgärda detta för att i sin tur kunna frilägga och påbörja själva reparationsarbetet av ledningen.

Dricksvatten finns att hämta på parkeringen vid Tallåsens skola.

---

Uppdatering 18:40
Arbetet med att stänga de ventiler som behöver stängas inför grävnings- och reparationsarbetet påbörjas inom kort. Vi påminner boende i området kring Östra Bölevägen att tappa upp vatten.
Antalet villor och flerfamiljshus som berörs kan komma att revideras medan vi stänger ventiler och börjar på att gräva och jobba med läckan.

På parkeringen vid Tallåsens skola kommer det finnas dricksvatten att hämta för de som berörs av läckan.

---

Uppdatering 17:44
Vi har nu börjat förbereda inför grävnings- och reparationsarbetet vid vattenläckan i Tallåsen.
Uppskattningsvis kommer vi att kunna börja med detta inom några timmar. Ett tjugotal villor och några flerfamiljshus kommer då att påverkas i form av avbrott i dricksvattenleveransen.

Vi kommer att uppdatera vår driftinformation under arbetets gång.

---


Vi har personal på plats. Arbete med att laga läckan pågår. Vattnet kommer att stängas av på Råggärdevägen till Östra Bölevägen samt längs Plogvägen upp mot Möbeltjänst. Vi uppmanar de i berörda fastigheter att fylla upp vatten.  

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se